Published On: 9 maj, 2021Tags: ,

Är du ekonom och vill göra skillnad för klimatet?
Då är du den vi söker!

Våra barns klimat är i en utvecklingsfas och söker dig som vill dela resan med oss i ett ideellt uppdrag som redovisningsansvarig. 

Vad innebär uppdraget?

Som redovisningsansvarig tar du ansvar för det löpande ekonomiarbetet, innefattande betalning av inkommande fakturor och löpande bokföring i vårt bokföringssystem Visma. I rollen som redovisningsansvarig ansvarar du även för att sammanställa och rapportera föreningens årsredovisning, som granskas av en extern redovisningsbyrå. Som stöd i ditt arbete kommer du att ha löpande kontakt med vår verksamhetsledare, till vilken du även kommer att rapportera månadens resultat, för vidare rapportering till styrelsen. Uppskattningsvis tar arbetet ca 3-5 timmar per månad, med några timmars tillägg vid årsbokslut och årsredovisning. Uppdraget är ideellt och det utgår därmed ingen ersättning.

Vem är du?

Vi tror att du är ekonom i grunden med erfarenhet inom framför allt redovisning. Eftersom du kommer att vara ansvarig för helheten inom ekonomiarbetet behöver du känna dig bekväm med hela processen från löpande redovisning till att leda arbetet med årsredovisningen. 

Som person tror vi att du har ett stort intresse för klimatfrågan och vill engagera dig för en hållbar framtid. Våra barns klimat engagerar idag främst småbarnsföräldrar, men då vi vill bredda vår organisation ser vi även att du kan ha äldre barn eller att du kanske inte har barn, men ändå bryr dig om barnens framtid. Kanske är du pensionär, med mycket tid och kunskap som kan göra nytta för framtiden?  

Kontakt

Är du personen vi söker? Skicka ett mejl med ditt CV och en kort introduktion till varför du skulle passa för tjänsten till hej@varabarnsklimat.se.

Har du frågor? Ställ frågorna i ett mejl till hej@varabarnsklimat.se, så återkommer vi till dig med svar!

Känner du någon som skulle passa för uppdraget? Dela gärna!