Klimatsnack – prata med barn om klimatet

En kort utbildning som ger dig kunskap om hur barn påverkas av klimatkrisen och hur du kan prata om frågan med ett barn nära dig.

I tre korta moduler får du information och tips om hur du kan gå tillväga för att öppna och hålla en klimatdialog, vilket är en viktig del i att hjälpa barn att hantera information om klimatkrisen.

Klicka på modulerna nedan för att börja utbildningen:

Vill du läsa mer?

Boken Prata med barn om klimatet är skriven av Frida Berry Eklund, medgrundare till Våra barns klimat, och ger tips och praktiska råd om hur du som förälder eller närstående vuxen kan möta barns frågor, känslor och engagemang för klimatet.

Klimatpsykologi visar hur vi med kunskap om människans beteenden, känslor och perception – och med kunskap om hur vi organiserar oss och samarbetar – kan hitta verktyg för ett mer hållbart och effektivt klimatarbete.

Har du en ungdom med klimatångest? Projektet Terra-Pi samlar kunskap och tar fram metoder för att stötta ungdomar att bättre kunna hantera klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar.

Utbildningen är producerad i samarbete med Lexicon Interactive och finansieras med hjälp av projektstöd från Svenska Postkodstiftelsen. Källor till fakta presenterad i utbildningen.