Ta fajten för barnens framtid

Rådgivande experter

Din gåva gör skillnad

Våra barns klimat arbetar med ett nätverk av experter, som utifrån sin kompetens ger rådgivning i utvalda delar av vårt arbete. Det kan till exempel handla om att sakgranska texter eller uttalanden, rådge kring riktning och vägval i projekt eller bistå med kunskap till vårt innehåll. Läs mer om våra rådgivare nedan.

Maria Wolrath-Söderberg
Maria Wolrath-SöderbergRetoriker & forskare
Maria Wolrath-Söderberg är retoriker och forskare vid Södertörns Högskola, idag med fokus på forskning kring klimatargumentation. Hur tänker och resonerar vi när det gäller målkonflikter, spänningar och värdekrockar i förhållande till stora samhällsutmaningar, som klimatkrisen? Maria driver också podden Klimatgap och har skrivit rapporten Tankestrukturer som hindrar omställning – och hur vi kan överkomma dem på uppdrag av Miljömålsberedningen.
Catarina Rolfsdotter-Jansson
Catarina Rolfsdotter-JanssonProgramledare & föreläsare
Catarina Rolfsdotter-Jansson är programledare, moderator, författare och föreläsare med fokus på hållbar utveckling, primärt klimat. Hon leder We Don’t Have Time’s internationella klimatsändningar, är innehållsansvarig och moderator för A Sustainable Tomorrow och var ordförande för den oberoende tankesmedjan Global Utmaning. Catarina har varit engagerad i Våra barns klimat sedan starten och 2015 var hon med och grundade Our Kids’ Climate. Catarina har också undervisat i yoga i 15 år och lyfter gärna fram hur den inre hållbarheten hänger ihop med den yttre.
Kata Nylén
Kata NylénPsykolog
Kata Nylén är legitimerad psykolog och medgrundare av Klimatpsykologerna. Hon har en lång bakgrund inom innovationsutveckling och organisationspsykologi och ett djupt engagemang för klimatrörelsen. Som föreläsare inom klimatpsykologi och klimatångest med fokus på barn och unga bidrar Kata med konkreta metoder för att hantera starka klimatkänslor. Med fokus på att omvandla känslor till handlingskraft skapar Kata en medvetenhet och debatt kring klimatet och inspirerar till beteendeförändring i samhället.
Sasja Beslik
Sasja BeslikFinansexpert
Sasja Beslik är en internationell finansiell expert inom hållbart företagande och en av Sveriges främsta experter inom Corporate Social Responsibility, CSR. Med lång erfarenhet och bred kompetens inom grön finans bidrar han med skarpa prognoser över hur framtidens företagande kan komma att utvecklas. Som en global hållbarhetsprofil i finansbranschen erbjuder han föreläsningar om klimatutmaningar, globalisering och etiskt företagande. Sasja hjälper idag både företagare och privatpersoner att kombinera hållbara investeringar med ekonomiska vinster.

Mer än hälften av alla unga i Sverige känner oro för klimatkrisen och saknar hopp om att vi kan lösa den. Som månadsgivare tar du fajten för en politik som tar klimatmålen på allvar – varje månad!

Ge föräldrakraft i present genom ett unikt gåvokort – toppen istället för en blomma, eller till den som redan har allt. Gåvokorten finns i flera varianter, med illustrationer av Saga Herngren.

Önska dig en hållbar framtid i födelsedagspresent. På Facebook kan du starta en egen insamling till förmån för Våra barns klimat när du fyller år – eller när som helst under året.

Födelsedags-insamling

Önska dig en hållbar framtid i födelsedagspresent. På Facebook kan du starta en egen insamling till förmån för Våra barns klimat när du fyller år – eller när som helst under året.

Visste du att dina överblivna grejer kan ge dubbelt tillbaka till klimatet? Sälj dina saker på Tradera till förmån för Våra barns klimat, så får prylarna fortsatt liv och pengarna blir ditt bidrag till fajten för klimatet.

Ditt företag kan vara med och påverka framtiden genom att stötta Våra barns klimat. För att vi ska kunna driva vårt arbetet krävs starka partners. Dela med er av er tid, er kunskap eller stötta oss finansiellt.

Företags-samarbeten

Ditt företag kan vara med och påverka framtiden genom att stötta Våra barns klimat. För att vi ska kunna driva vårt arbetet krävs starka partners. Dela med er av er tid, er kunskap eller stötta oss finansiellt.

Är du influencer eller har en roll där du kan påverka andra? Då kan du bli ambassadör för Våra barns klimat och se till att vi blir ännu fler som tar fajten för barns rätt till en planet i balans.