Ta fajten för barnens framtid

Organisation & kontakt

Din gåva gör skillnad

Organisationen Våra barns klimat drivs som en ideell föreningen.

Föreningen har ett kansli om totalt en heltidstjänst och cirka 100 ideella medlemmar, varav 20 är aktiva i verksamheten. Vi finansieras av bidrag från privatpersoner, gåvor från företagspartners samt projektstöd.

Du kontaktar oss enklast på hej@varabarnsklimat.se.

Kansliet

Emma Max
Emma MaxVerksamhetsledare
Utbildad inom strategisk hållbar utveckling och förändringsteori samt med en pågående masterutbildning i beslutsfattande för hållbar utveckling. Bakgrund som civilingenjör inom industriell ekonomi och har under sin karriär arbetat inom såväl affärsutveckling som projektledning och marknad/kommunikation.
Maja Risholm
Maja RisholmKommunikationsansvarig
Driven kommunikation med stor kunskap inom klimatfrågan. Har en bakgrund inom marknadsföring och specialiserar sig nu inom digital kommunikation och multimedia med spetskompetens inom hållbarhetskommunikation.
Katalin Bachry HerngrenPress & PR
Konsult och partner på pr-byrån Westander med hög expertis inom kommunikation och mötesfacilitering. Hjälper företag att utveckla och implementera hållbarhetsstrategier och cirkulära affärsmodeller, skapa hållbarhetskommunikation, initiera klimatpolitik, genomföra Agenda 2030-strategier bland mycket annat.
David Andréas
David AndréasKommunikatör
Erfaren kommunikatör med bakgrund inom reklam, mode, politik och miljö. Art Director med stor kompetens inom digitala plattformar och webb, social media, digitala kampanjer, PR och mediarelationer samt partnerskap och påverkansarbete. Hög drivkraft för att bidra till en mer hållbar värld, med eget musikaliskt miljöengagemang.

Styrelsen

Klara Adolphson
Klara AdolphsonStyrelseordförande
Klara Adolphson är grundare av konsultföretaget Innovation Leadership Group. Hon är författare till två böcker om förändring och har en gedigen bakgrund inom organisationsutveckling, ledarskap och transformation, bland annat på PwC, Vinnova och Doberman.

”Klimatkrisen är ett reellt hot som vi vuxna måste ta på allvar. För våra barn handlar det inte om en affärsrisk utan deras möjlighet till en trygg framtid.”

Nathalie Green
Nathalie GreenStyrelseledamot
Nathalie Green har lång erfarenhet från finansbranschen där hon arbetat med affärs- och varumärkesutveckling samt hållbarhet. Hon är i dag kommunikationschef på DNB Sweden och var tidigare vd för Doconomy och kommunikationschef på SPP.

”Jag har följt Våra barns klimat länge och har själv tre barn som har många funderingar över planetens skick. Det är dags att mobilisera föräldrarna på riktigt. Vi är en viktig väljargrupp som kan sätta press på politiker från alla partier.”

Sofie Brange
Sofie BrangeStyrelseledamot
Sofie Brange har bred erfarenhet från opinionsbildning, politiskt påverkansarbete och kommunikation. I dag jobbar hon som hållbarhets- och kommunikationschef på Adecco Group.

”Min starka övertygelse är att vi måste ha människan i fokus genom hela den gröna omställningen – om vi inte får med oss folk så kommer vi helt enkelt inte kunna ställa om. Därför vill jag få fler att engagera sig för våra barns framtid.”

Matilda Kallin
Matilda KallinStyrelseledamot
Matilda Kallin är kommunikatören som brinner för hållbarhet och rättvisa. Matilda har en bakgrund inom bland annat UNDP, Westander och Våra barns klimat. Idag är hon kommunikationsansvarig på Asylrättscentrum.

”Eftersom jag har varit aktiv i Våra barns klimat och brinner för organisationen är jag otroligt glad att kunna bidra med min kompetens och erfarenhet i styrelsearbetet och följa med på resan framåt.”

Petter Brobacke
Petter BrobackeStyrelseledamot
Petter Brobacke har arbetat inom skolvärlden sedan 20 år tillbaka och har stor kunskap inom utbildningssektorn. I dag är Petter utvecklingschef inom utbildningsföretaget AcadeMedia.

”Jag drivs av ett stort engagemang för en hållbar framtid och barns rättigheter och möjligheter till ett bra liv – idag och i framtiden. För att skapa det är klimatomställningen helt avgörande. Därför vill jag engagera mig i Våra barns klimat.”

Anna Tranell
Anna TranellStyrelseledamot
Anna Tranell har lång erfarenhet av digital transformation och är idag it- och utvecklingschef på bokförlaget Natur & Kultur samt styrelseledamot i Swedish Edtech Industry. Anna har en bakgrund inom forskning och ser vikten av att hitta sätt att kommunicera vetenskapen.

”Som förälder känner jag att klimatet är den viktigaste frågan att engagera sig i – för att kunna se mina barn i ögonen. Nu behöver vi få fler föräldrar med på tåget och tillsammans sätta press på politikerna – från höger till vänster.”

Göran Beskow
Göran BeskowStyrelseledamot
Göran Beskow har bred erfarenhet inom verksamhets- och ledarutveckling, och är van att coacha andra i strategi- och förändringsarbete. Som nybliven pensionär ligger Görans fokus nu på barnbarnen och att bidra till kommande generationers framtid.

”Jag har stöttat Våra barns klimat under en lång tid och vill nu även dela med mig av min kompetens och erfarenhet. Som morfar och farfar till fyra underbara barnbarn vill jag påverka för att de – och alla andra barn – ska få en klimatmässigt fungerande värld att leva i.”

Mer än hälften av alla unga i Sverige känner oro för klimatkrisen och saknar hopp om att vi kan lösa den. Som månadsgivare tar du fajten för en politik som tar klimatmålen på allvar – varje månad!

Ge föräldrakraft i present genom ett unikt gåvokort – toppen istället för en blomma, eller till den som redan har allt. Gåvokorten finns i flera varianter, med illustrationer av Saga Herngren.

Önska dig en hållbar framtid i födelsedagspresent. På Facebook kan du starta en egen insamling till förmån för Våra barns klimat när du fyller år – eller när som helst under året.

Födelsedags-insamling

Önska dig en hållbar framtid i födelsedagspresent. På Facebook kan du starta en egen insamling till förmån för Våra barns klimat när du fyller år – eller när som helst under året.

Visste du att dina överblivna grejer kan ge dubbelt tillbaka till klimatet? Sälj dina saker på Tradera till förmån för Våra barns klimat, så får prylarna fortsatt liv och pengarna blir ditt bidrag till fajten för klimatet.

Ditt företag kan vara med och påverka framtiden genom att stötta Våra barns klimat. För att vi ska kunna driva vårt arbetet krävs starka partners. Dela med er av er tid, er kunskap eller stötta oss finansiellt.

Företags-samarbeten

Ditt företag kan vara med och påverka framtiden genom att stötta Våra barns klimat. För att vi ska kunna driva vårt arbetet krävs starka partners. Dela med er av er tid, er kunskap eller stötta oss finansiellt.

Är du influencer eller har en roll där du kan påverka andra? Då kan du bli ambassadör för Våra barns klimat och se till att vi blir ännu fler som tar fajten för barns rätt till en planet i balans.