Publicerad: 6 juni, 2022

Påverkansorganisationen Våra barns klimat stärker sin styrelse med tre toppkandidater inom kommunikation, HR, och kultur: Maja Stridsberg, Jagge Tammeleht och Marian Söderholm. Klara Adolphson fortsätter som ordförande och leder arbetet med att få organisationen att växa.

– Våra barn har rätt till en politik som tar klimatet på allvar. Att vi nu stärker styrelsen med tre tunga profiler gör att vi kan växla upp vårt påverkansarbete och nå ut till fler, säger Klara Adolphson, styrelseordförande för Våra barns klimat.

Maja Stridsberg har lång erfarenhet från pr- och kommunikationsbranschen och har bland annat blivit listad som en av näringslivets superkommunikatörer. Hon arbetar som affärsområdeschef på pr-byrån Westander.

– Jag har följt Våra barns klimat länge och har själv nyligen blivit mamma. Det är dags att mobilisera föräldrarna på riktigt. Vi är en viktig väljargrupp som kan sätta press på politiker från alla partier, säger Maja Stridsberg.

Jagge Tammeleht har bred erfarenhet från både startups och ideell sektor. I dag jobbar han med HR på mjukvaruföretaget Netigate och techbolaget Climateview.

– Klimatkrisen är redan kännbar och vi vuxna måste ta den på allvar. Det räcker inte att sätta upp mål, vi måste också agera för att nå dem. Först då kan vi säga att vi gjort vad vi kan för att trygga barnens framtid, säger Jagge Tammeleht.

Marian Söderholm har arbetat inom ideell sektor med både klimat- och kulturfrågor. I dag är Marian kulturstrateg och arbetar bland annat med barn och unga.

– Det känns både roligt och meningsfullt att bli del av styrelsen för Våra barns klimat. Jag ser fram emot att jobba för att fler ska kunna engagera sig för klimatet, säger Marian Söderholm.

I styrelsen ingår sedan tidigare Klara Adolphson, vd och grundare av Innovation Leadership Group Stockholm, Nathalie Green, kommunikationschef DNB Sverige samt Marie Ljungberg, projektledare på Samtrafiken. Verksamhetsledare är Emma Max, marknadschef på Certex samt Frida Berry Eklund, grundare av den internationella föräldrakoalitionen Our Kids’ Climate och författare till handboken “Prata med barn om klimatet” (Natur & Kultur).