Publicerad: 25 oktober, 2022Tags: ,

Är du kommunikatör och vill göra skillnad för klimatet?

Uppdraget är nu tillsatt


Våra barns klimat söker nu en ny kommunikationsansvarig. I rollen som kommunikationsansvarig är du övergripande ansvarig för strategi och genomförande av Våra barns klimats externa kommunikationsarbete, samt för att leda den grupp av ideella medlemmar som bidrar till det kommunikationsarbetet.

Huvudfokus ligger på våra sociala kanaler och redaktionellt innehåll på hemsidan, men uppdraget innefattar även projektledning av kampanjer (digitalt och i print) samt underlag till debattartiklar och pressmeddelanden. Som kommunikationsansvarig har du också huvudansvar för analys och utvärdering av våra kommunikationsaktiviteter, för att säkerställa att vi når rätt målgrupper och organisationens mål.

Som arvoderad i Våra barns klimat ingår du i organisationens kansli, vilket innebär att du medverkar på veckomöten med teamet samt har löpande kontakt och avstämning med övriga personer i organisationen.

Uppdraget omfattar 1-3 dagar i veckan utifrån den sökandes kompetens och förutsättningar. Beroende på omfattning anpassas även arbetsuppgifterna som inkluderas i uppdraget, med utgångspunkt i ovanstående.

Vem är du?

Vi tror att du är en erfaren kommunikatör med bred erfarenhet av extern kommunikation i digitala och tryckta medier. Du är van att leda projekt och personal och har beställarkompetens när det gäller byråer/kreativa konsulter. Utöver detta är du van att uttrycka dig i ord och skrift samt kan ta fram visuellt material (bilder och filmer) för sociala medier. Du är självklart engagerad för klimatet och har en viss sakfrågekunskap, men behöver inte vara expert.

Praktisk information om uppdraget

Uppdraget hanteras som konsultuppdrag, vilket innebär att uppdragstagaren behöver inneha eget företag (eller använda sig av en faktureringstjänst) och fakturera Våra barns klimat månatligen för utfört arbete. Våra barns klimat tar inte något arbetsgivaransvar.

  • Arbetstid: 1-3 dagar i veckan utifrån den sökandes kompetens och förutsättningar.
  • Uppdragstid: Uppdraget löper fram till 2023-06-30 med goda chanser till förlängning. Tillträde sker så snart som möjligt.
  • Ersättning: Timarvode utgår för uppdraget enligt överenskommelse. Notera dock att vi har begränsade resurser och inte betalar arvode motsvarande privata aktörer.

Ansökan

Rekryteringsprocessen hanteras löpande. Skicka därför din ansökan till emma@varabarnsklimat.se så snart som möjligt. Ansökan ska innehålla ditt cv och ett kort personligt brev.

Hör av dig till Emma Max, verksamhetsledare på Våra barns klimat, om du har frågor: emma@varabarnsklimat.se eller 070-331 62 49.

Känner du någon som skulle passa för uppdraget? Dela gärna!