Publicerad: 2 december, 2022

I november fyllde Våra barns klimat 10 år och vi vill passa på att säga TACK till alla som stöttar vårt arbete. Tillsammans med er blir vi starka och kan påverka framtiden!

2012 startades dåvarande Föräldravrålet som ett upprop för en mer ambitiös klimatpolitik. Ett upprop som idag har skrivits på av snart 30 000 personer!

Under åren har vi gjort mycket! Vår film Klimatfällan har setts nästan 20 000 gånger – tyvärr är den fortfarande lika aktuell – och vår intervju med Greta Thunberg har fått stor spridning. Vår guide Prata med barn om klimatet har lästs av föräldrar både i Sverige och utomlands. I somras gästade vi också morgonsoffan i TV4 för att prata mer om ämnet. Pratat klimat har vi också gjort i vår egen podd, Våra barns klimat-podden.

2015 startade vi den internationella plattformen för klimatengagerade föräldrar, Our Kids’ Climate, som i dag samlar 58 organisationer från 23 länder. Inför klimattoppmötet i Paris 2015 tog vi initiativ till ett öppet brev till förhandlare som uppskattats ha nått cirka 500 miljoner människor.

2014 och 2018 samarbetade vi med Världsnaturfonden WWF i projektet Klimatkompassen – en granskning inför valen. Och inför valet i år tog vi tillsammans med Klimatkollen och flera andra organisationer fram en partigranskning och utsläppsberäkningar för riksdagspartiernas klimatåtgärder. Vi har även deltagit i flera möten med politiker under årens lopp och fört fram våra krav på en politik som tar klimatet på allvar!

2020 blev vi Våra barns klimat, för att bli mer inkluderande och nå ännu fler vuxna som bryr sig om barnens framtid. Hösten 2020 kom också vår första undersökning Barn och unga om klimatet – den senaste släpptes för bara ett par veckor sedan. Tyvärr visar den att hälften av våra unga känner oro för klimatet och bara 4 av 10 känner hopp att vi kan lösa problem på ett bra sätt. Det vill vi ändra på!

Undersökningen blev startskottet för vårt arbete Klimatlyft skolan – ett kompetenslyft för alla lärare, med fokus på lärande, mående och handling. Första klimatlyftet gjorde vi under våren, på Fäladsskolan i Lund.

10 år har gått, men vi kommer att fortsätta kämpa så länge vi behövs. Vi har stora planer för framtiden och vi ser fram emot att ha dig med på resan.

Tillsammans kan vi bidra till att lämna över en hållbar värld till våra barn!