Publicerad: 3 december, 2021

Våra barns klimat får för tredje året i rad en miljon kronor av Söderberg & Partners. Stödet ska hjälpa Våra barns klimat att växla upp sitt pågående arbete för att knuffa Sveriges klimatpolitik i linje med vetenskapen, samt till att engagera fler föräldrar i klimatomställningen.

– Vår organisation drivs av vanliga föräldrar på fritiden. Söderberg & Partners ger oss föräldrakraft och möjliggör att vi blir en röst att räkna med. Genom att bli många som engagerar oss kan vi påverka politiken på riktigt, säger Frida Berry Eklund, talesperson för Våra barns klimat.

Våra barns klimat har fått en miljon kronor av det finansiella rådgivningsföretaget Söderberg & Partners årligen sedan 2019. Bidraget är en del av Söderberg & Partners hållbarhetsarbete, vars fokus ligger på att bidra till att skapa en tryggare och mer hållbar framtid för barn och ungdomar, med inriktning på insatser kring miljö och utbildning.

– Vi vill bidra till att fler engagerar sig för klimatet, och genom en stabil och långsiktig finansiering kan vi hjälpa Våra barns klimat att växla upp sitt arbete och öka antalet engagerade, säger Gustaf Rentzhog, vd för Söderberg & Partners.

Miljonstödet kommer att finansiera en heltidstjänst som bland annat innefattar kommunikations- och påverkansarbete. I dagsläget är tjänsten fördelad över flertal personer som ingår i Våra barns klimats verksamhetsledning.

Om Våra barns klimat

Våra barns klimat är en ideell organisation och ett upprop för en politik som tar klimatmålen på allvar. Över 27 000 människor har skrivit på våra krav till politiker. Vi påverkar politiken, opinionsbildar och ger föräldrar och andra vuxna verktyg att bidra till klimatomställningen. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och verkar i hela Sverige.

Vi är även grundare till den internationella klimatföräldrakoalitionen Our Kids’ Climate, som i dag samlar 60 grupper från 23 länder.

Om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners är en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Företaget bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och kapitalförvaltning. Söderberg & Partners utvecklar även digitala verktyg för såväl finansiell rådgivning som löne-, och förmånshantering.

För mer information, kontakta gärna:

Frida Berry Eklund, talesperson, frida@varabarnsklimat.se, 073-620 08 13
Hemsida: varabarnsklimat.se
Kontakt: hej@varabarnsklimat.se

Rasmus Löwenmo Buckhöj, informationschef, rasmus.lowenmo@soderbergpartners.se, 076-149 50 05
Hemsida: soderbergpartners.se