Publicerad: 30 juli, 2021

Våra barns klimat (tidigare Föräldravrålet) stärker sin styrelse med tre toppkandidater inom förändringsledning, opinionsbildning, finansiering; Nathalie Green, Klara Adolphson och Marie Ljungberg. Sofia Bernett är ny ordförande och styrelsens uppdrag är att få organisationen att växa och kraftigt öka dess påverkan inför riksdagsvalet 2022. 

– Det är våra barns framtid som står på spel och riksdagsvalet 2022 måste bli ett klimatval, säger Frida Berry Eklund, verksamhetsledare. Att vi nu stärker upp styrelsen med tre tunga profiler, gör att vi kan trycka på för en politik som tar klimatmålen på allvar.

Nathalie Green har lång erfarenhet från finansbranschen där hon arbetat med affärs- och varumärkesutveckling samt hållbarhet. Hon är i dag kommunikationschef på DNB Sweden och var tidigare vd för Doconomy och kommunikationschef på SPP.

– Jag har följt Våra barns klimat länge och har själv tre barn som har många funderingar över planetens skick. Det är dags att mobilisera föräldrarna på riktigt. Vi är en viktig väljargrupp som kan sätta press på politiker från alla partier, säger Nathalie Green.

Klara Adolphson är grundare av konsultföretaget Innovation Leadership Group. Hon är författare till två böcker om förändring och har en gedigen bakgrund inom organisationsutveckling, ledarskap och transformation, bland annat på PwC, Vinnova och Doberman.

– Klimatkrisen är ett reellt hot som vi vuxna måste ta på allvar. För våra barn handlar det inte om en affärsrisk utan deras möjlighet till en trygg framtid, säger Klara Adolphson.

Marie Ljungberg är till vardags projektledare för kommunikation och HR på Samtrafiken, dit hon kom från en lång karriär inom Scania.

– Det känns verkligen meningsfullt att kliva in i styrelsen för Våra barns klimat och jobba för att fler föräldrar ska kunna engagera sig för klimatet. Som ideellt engagerad i organisationen sedan ett par år tillbaka har jag sett hur mycket vi åstadkommer på ren föräldrakraft, säger Marie Ljungberg.

I styrelsen ingår sedan tidigare Emma Max, marknadschef på Certex och medlemsansvarig på Våra barns klimat, samt Sofia Bernett, till vardags projektledare på tankesmedjan Global Utmaning.

Under 2021 har Våra barns klimat bland annat lanserat kampanjen Klimatlyft skolan: ett upprop för att alla lärare ska få en god faktagrund att stå på gällande klimatförändringarna, rusta lärare för att lyfta fram och hantera barns och ungas känslor i samband med klimatundervisningen, samt utbilda lärare i hur skolan kan ta ett helhetsgrepp om klimatet med kollektiv handling i centrum.