Publicerad: 23 oktober, 2020

Klimatorganisationen Våra barns klimat vinner priset Årets miljöhjälte 2020 i kategorin ekologiskt fotavtryck/klimat. Priset delas ut i dag vid en digital ceremoni på Världsnaturfonden WWF:s höstmöte, i närvaro av kung Carl XVI Gustaf.

– Vi är oerhört stolta och glada över att tilldelas priset Årets miljöhjälte. Det ger oss extra kraft att fortsätta arbeta för en politik som tar klimatmålen på allvar, för våra barns skull. Det känns extra roligt att uppmärksammas eftersom organisationen drivs nästan helt ideellt av 25 föräldrar med superkrafter, säger Frida Berry Eklund, talesperson för Våra barns klimat.

Motiveringen för priset lyder:

Vi lånar endast denna planet av våra barn. Det har Våra barns klimat tagit fasta på. Med outtröttligt driv och kraft kämpar de för att skapa bättre förutsättningar för kommande generationer och att få denna generation att agera för det viktigaste vi har – en hållbar värld till våra barn och barnbarn.

Övriga vinnare är Fältbiologerna som valts till Årets unga miljöhjälte och Floraväktarna som får priset i kategorin biologisk mångfald.

Om Våra barns klimat

Våra barns klimat är en ideell organisation och ett upprop för en politik som tar klimatmålen på allvar. Över 26 500 människor har skrivit på våra krav till politiker. Vi påverkar politiken, opinionsbildar och ger föräldrar och andra vuxna verktyg att bidra till klimatomställningen. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och verkar i hela Sverige.

Vi är även grundare till den internationella klimatföräldrakoalitionen Our Kids’ Climate, som i dag samlar 60 grupper från 18 länder. 

För mer information, kontakta gärna:

Frida Berry Eklund, talesperson, frida@varabarnsklimat.se, 073-620 08 13

Hemsida: varabarnsklimat.se

Kontakt: hej@varabarnsklimat.se