Skriv på vårt upprop!

Vi vill att våra
politiker ska

Att sätta klimatet främst betyder att prioritera klimatet i alla politiska beslut och inom alla partier. Vi behöver också skärpa Sveriges klimatmål i linje med vad vetenskapen kräver och Parisavtalet.

Vårt krav: Sveriges klimatmål måste skärpas för att vara i linje med Parisavtalet. Redan år 2030 måste vi vara nere på nära noll utsläpp av växthusgaser. Det betyder att utsläppen nu måste minska med minst 10 procent per år.

Det måste bli svårt att göra fel. Därför behöver vi genom skatteväxling, styrmedel och andra åtgärder se till att klimatvänliga lösningar och produkter blir billigare och mer lättillgängliga, och fasa ut klimatförstörande produkter och tjänster. Det måste också finnas tydlig konsumentinformation om koldioxidavtrycken från produkter, tjänster och företag. Det kan exempelvis göras genom konsumentkampanjer och olika certifieringar.

Vårt krav: Inför ett kompletterande konsumtionsmål för att få ner utsläppen som vi orsakar i andra länder genom vår konsumtion. Genom att införa ett mål får vi bättre koll på hela vårt klimatavtryck och kan introducera åtgärder för att minska dessa.

Genom att ta fullt ansvar för våra utsläpp både hemma och utomlands, sätta klimatmål i linje med vad vetenskapen kräver och snabba på klimatomställningen kan Sverige visa andra att det går och driva på internationellt. Dessutom kan vi då exportera smarta fossilfria lösningar och teknologier och därmed bidra till fler gröna jobb, ökad konkurrenskraft och minskade utsläpp utomlands. Sverige kan också bli världsledande genom att storsatsa på folkbildning och informationsinsatser riktade till allmänheten och utbildningsinstanser, exempelvis i våra skolor.

Vårt krav: Storsatsa på folkbildande insatser med en speciell fokus på skolans roll i klimatomställningen. Se över hur barn med klimatoro ska stöttas och hur vi ser till att undervisning om klimatkrisen och klimatomställningen blir världsledande.

Din underskrift spelar roll! Genom att vara många blir vi inbjudna till möten med ministrar och politiker där vi för fram barnens perspektiv. Många underskrifter visar att vi är en kraft att räkna med.
När du skriver på ställer du dig bakom våra krav och bekräftar att vi får behandla dina uppgifter enligt vår integritetspolicy. Du godkänner också att du får vårt nyhetsbrev. Du kan enkelt avsluta prenumerationen när du vill.
0
har skrivit på

Ge ett bidrag

Våra barns klimat är en ideell förening som till största delen drivs av vanliga föräldrar som engagerar sig på sin fritid. För att nå ut och påverka klimatpolitiken är vi helt beroende av ditt stöd. Genom din gåva blir vi starka!

Om du vill stötta oss genom ett bidrag kan du göra det via Swish eller Bankgiro.

123 268 05 69

Bankgiro

5024-9838

123 268 05 69

Bankgiro

5024-9838

Bli månadsgivare

Genom att bli månadsgivare till Våra barns klimat ger du oss möjligheten att bygga en långsiktigt stabil organisation, så att vi kan vara en stark påverkansaktör. Ditt bidrag ger oss möjlighet att driva vårt påverkansarbete för en politik som tar klimatmålen på allvar och för att ge stöd åt föräldrar och andra vuxna som vill se en hållbar framtid för våra barn. Och kom ihåg – varje krona gör skillnad!

Har du frågor om månadsgivande? Kontakta oss på hej@varabarnsklimat.se.

REGISTRERA DITT MÅNADSGIVANDE

Välj månadsbelopp:

Läs Våra barns klimats villkor för autogiro.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Välj månadsbelopp:

Läs Våra barns klimats villkor för autogiro.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Engagera dig

Våra barns klimat drivs till största delen av vanliga föräldrar som engagerar sig på sin fritid. Mellan fotbollsträningar, matlagning och VAB engagerar vi oss för våra barns rätt till en hållbar framtid. Vill du vara med? Alla kunskaper och färdigheter är välkomna!

  • Bli resurs. Du kan engagera dig som resurs genom att anmäla dig till vår resurspool och söka våra ideella uppdrag – när de matchar din tid och din kompetens. Har du en idé på vad du skulle kunna bidra med? Kontakta oss och berätta mer!
  • Aktiv medlem. Vill du lägga mer av din tid i ett kontinuerligt engagemang kan du bli aktiv medlem hos oss. Då deltar du i arbetet i våra arbetsgrupper, inom allt från redaktion till aktuella kampanjer. Hör av dig till oss och berätta vad du vill bidra med!

Följ oss i sociala medier

Vi påverkar politiken genom att vara många. Följ oss på sociala medier och bidra till att få med fler på tåget.

Tipsa gärna om oss!

Ju fler som stöttar vårt arbete – desto mer kan vi påverka. Tipsa gärna vänner, bekanta och ditt företag att stötta oss genom att skriva på vårt upprop, följa oss i våra sociala kanaler och stötta oss finansiellt.

Har du en idé?

Vi vill gärna höra dina idéer om hur vi kan åstadkomma en politik som tar klimatmålen på allvar. Hör av dig!