Publicerad: 14 oktober, 2021

Våra barns klimat-podden släpps den 14 oktober och riktar sig till föräldrar och andra vuxna som vill bli lotsade genom den snåriga klimatdjungeln. Programledare är klimatexperten Frida Berry Eklund och poddveteranen Manne Forssberg. Bakom podden står organisationen Våra barns klimat.

Våra barns klimat-podden leds av programledarna Frida Berry Eklund och Manne Forssberg som bjuder in kända gäster och diskuterar klimatfrågan ur ett föräldraperspektiv. Poddens samtalsämnen kretsar kring föräldraskap ur ett klimatperspektiv och tonen är lättsam och avsnitten innehåller mycket humor.

– Föräldraskap är inte lätt i den bästa av världar. Att dessutom behöva oroa sig för klimatet kan kännas övermäktigt. Våra barns klimat-podden gör klimatenegagemanget både lättare och roligare för vanliga föräldrar , säger Frida Berry Eklund, programledare för Våra barns klimat-podden.

Frida Berry Eklund är specialist på klimatkommunikation, verksamhetsledare för Våra barns klimat och har skrivit boken “Prata med barn om klimatet” (2020). Manne Forssberg är författare till ett flertal böcker om manlighet och föräldraskap och är sedan tidigare programledare för Pappapodden och Spring Snyggt. Bland Våra barns klimat-poddens gäster hör vi bland annat influencers, artister och tv-profiler.

– En del av vanligt föräldrasnack är ju att prata av sig och ge varandra tips och stöd. Precis det är podden till för. Lyssnaren ska känna igen sig och framför allt inte känna sig ensam i att det är svårt att göra alla rätt för klimatet, säger Manne Forssberg, programledare för Våra barns klimat-podden.

Om Våra barns klimat-podden

  • Programledare: Frida Berry Eklund och Manne Forssberg.
    Producent: Sophia Ersson.
  • Plattform: Finns där poddar finns, bland annat Acast och Spotify.
  • Avsnittslängd och frekvens: Cirka 40 minuter och ett avsnitt varannan vecka.

Om Våra barns klimat

Våra barns klimat är drygt 27 000 föräldrar och andra vuxna som vill se en politik som tar klimatmålen på allvar – för våra barns skull. För oss är det viktigaste att driva på för politisk förändring så att det blir enkelt att leva klimatsmart!

I oktober 2020 tilldelades Våra barns klimat priset Årets miljöhjälte och i december samma år hamnade två av Våra barns klimats talespersoner på listan över Sveriges hållbarhetsmäktigaste. Vi är också initiativtagare till den globala klimatföräldraplattformen Our Kids’ Climate. Våra barns klimat är självklart partipolitiskt- och religiöst oberoende. Du kan läsa mer om oss på www.varabarnsklimat.se